Steden in de omgeving

Alkmaar
Tot ver over de landsgrenzen staat Alkmaar bekend als dé Hollandse Kaasstad. Alkmaar is dan ook de enige stad in Nederland waar de kaas nog op traditionele wijze wordt verhandeld op een Kaasmarkt. Op de vrijdagen in het kaasmarktseizoen, dat loopt van april tot september, komen mensen vanuit de hele wereld naar Alkmaar om te genieten van dit kleurrijke schouwspel. Alkmaar ligt op ongeveer 11 km. van de camping en is prima te bereiken op de fiets, met de auto of het openbaar vervoer.
Naast de Kaasmarkt heeft Alkmaar nog veel meer te bieden, zoals de vele prachtige historische gevels in het gezellige centrum waar u ook heerlijk kunt winkelen of een terrasje kunt pakken. Zie ook http://www.alkmaarprachtstad.nl/

 

Beverwijk
Beverwijk is veelal bekend vanwege de Bazaar, ook wel ‘Zwarte Markt’ genoemd, de grootste overdekte markt van Europa met maar liefst meer dan 2000 winkels, stalletjes en eettentjes. Een goede locatie om heen te gaan als het bijvoorbeeld wat minder mooi weer is.

Haarlem
Ook Haarlem is absoluut de moeite van bezoeken waard, met  de aantrekkelijke, monumentale binnenstad met veel bezienswaardigheden waaronder het Frans Hals Museum en Teylers Museum.
In het gezellige centrum is een grote verscheidenheid aan cafés en restaurants. En in de zijstraten van de grote winkelstraten is een verrassend aanbod aan speciaalzaken en trendy winkels te vinden.

Naast deze steden, is b.v. ook Amsterdam prima te bereiken met de trein, vanaf station Castricum of Uitgeest ben u hier al met een halfuur.