Fietsen en wandelen

Fietsen
Waarschijnlijk de bekendste fietsroute in de omgeving is de pontjesroute, deze route is 32 of 45 km.  en dankt zijn naam aan de diverse oversteken die gemaakt moeten worden met pontjes rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.  De route wordt aangegeven door middel van ANWB-bordjes en u kunt de route vanaf de camping makkelijk oppakken.

Op de camping vindt u meer informatie over diverse fietsroutes, variërend van 20 tot 53km. en door de verschillende landschappen en plaatsen in de omgeving.

Vanaf de camping is het eenvoudig om via de bekende fietsknooppunten de routes van de ANWB te volgen.

 

Wandelen
In de directe omgeving van de camping kunt u De Baccummer DSC01986Banroute, de Geestenroutes en het Tijdpad lopen. In het noordhollands duinreservaat is er ook veel keuze aan wandelroutes en afstanden. De routes zijn duidelijk aangegeven door middel van gekleurde pijlen op paaltjes waardoor de kortste routes ook heel leuk zijn om met kinderen te lopen. Als verassing kan er zomaar een schaap of schotse Hooglander op uw pad terecht komen.
Wat verderop in Castricum is de Maer-of Korendijkroute uitgezet, een wandeling van 8 km. langs de duinrand, door het polderland en een gedeelte van het dorp. Ook in de buurt van Egmond zijn verschillende mooie routes uitgezet.
Heel anders, maar zeker zo leuk is een stadswandeling door Alkmaar of Haarlem met gids of op eigen gelegenheid.
Op de camping kunt u zich verder laten informeren over verschillende routes, afstanden, startpunten, e.d.

Voor fiets- en wandelroutes door het duingebied heeft u een toegangskaart nodig, u kunt deze bij automaten bij de ingangen van het duingebied kopen voor een dag of week. Kinderen hebben gratis toegang.