Bezienswaardigheden

Sinds januari 2015 is in Castricum het “Huis van Hilde“. Het nieuwe, duurzame gebouw, huisvest het archeologisch depot van de provincie en 2000m2 publieksruimte met onder meer een vaste tentoonstelling over de archeologie van Noord-Holland. Levensechte mensfiguren, waaronder Hilde uit Castricum en Cees de steentijdman, staan centraal in de tentoonstelling. Meer dan 1000 vondsten uit de Prehistorie, Romeinse tijd, Middeleeuwen en Nieuwe tijd zijn voor het eerst te zien. Samen vertellen zij het verhaal over het ontstaan van het noordwesten van Nederland; de metropoolregio Amsterdam.

 

Bij de ingang van het duingebied aan de Zeeweg, vind u tegenover restaurant Johanna’s hof, Bezoekerscentrum de Hoep. U komt hier alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen, hiernaast zijn er wisselende tentoonstellingen en leuke, educatieve activiteiten voor kinderen.

 

In IJmuiden kunt u de grootste zeesluis ter wereld bewonderen die op 26 januari 2022 door koning Willem -Alexander is geopend, zeker de moeite waard is ook een bezoek aan Ship, het Sluis Haven Info Punt. Ship vertelt je alles over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de laatste  ontwikkelingen in de vierde zeehaven van Europa: Amsterdam, Zaanstad, IJmuiden en Beverwijk. Tegelijkertijd wordt u interactief geïnfomeerd over wonen, werken, leren en recreëren in het Noordzeekanaalgebied.

 

Dit zijn slechts een paar bezienswaardigheden in de regio, oa op de site voor de liefhebbers.nl vindt u veel meer informatie en uiteraard kunnen we u op de camping ook informeren.