Dorpen in de omgeving

Limmen
Minicamping “De Tien Morgen” is gelegen in het buitengebied van het dorp Limmen (gemeente Castricum).

Limmen staat oa bekend om de “Hortus Bulborum”. Dit is de enige tuin ter wereld, waar inmiddels meer dan 4000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld, en daarmee uniek in zijn soort is. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit tulpen, narcissen en hyacinten. Voor meer informatie en openingstijden: www.hortus-bulborum.nl.

Castricum
Castricum biedt volop mogelijkheden voor jong en oud. De shopper kan zich uitleven in de oude dorpskern en winkelcentrum Geesterduin (op ca. 1,5 km. van de camping). De rustzoeker vindt een oase van stilte op het strand of in het duingebied. En de uitgaansgelegenheden aan de Dorpsstraat bieden veel gezelligheid en drukte. Er worden jaarlijks diverse evenementen zoals markten, festivals en kermissen georganiseerd. Ga voor meer informatie naar www.voorliefhebbers.nl

Akersloot/Uitgeest
Akersloot is een toegangshaven tot het Alkmaardermeer. Dit biedt vele vormen van recreatie zoals zwemmen, surfen en (kano) varen, maar ook water- en jetskiën. Er zijn verschillende goede locaties om te vissen en weide-en watervogels te spotten.

Ook Uitgeest heeft toeristen, watersporters, dagrecreanten en natuurliefhebbers veel te bieden. Zowel langs de oevers van het Uitgeestermeer als op de fiets- en wandelroutes door de polders. Naast een authentieke dorpscentrum met gezellige terrassen van restaurant of café’s, heeft Uitgeest ook een openluchtzwembad, “de Zien”, deze is geopend van eind april t/m eind augustus.

Egmond/Bergen
De drie Egmonden bieden elk op hun eigen manier aantrekkelijke aspecten voor toeristen. In Egmond aan Zee vindt u veel gezelligheid in de Voorstraat bij talloze restaurantjes, cafés en winkeltjes, een aanrader! vanuit de Voorstraat loopt u zo het strand op om heerlijk even uit te waaien. In de maanden juni, juli en augustus is er elke woensdagavond een Braderie. Egmond aan den Hoef wordt omsloten door het duingebied en weids polderlandschap, het heeft een oude dorpskern met fraaie geveltjes. Veel wandel- en fietsroutes komen hier voorbij. Egmond-Binnen biedt u rust, met als toeristische trekpleister de prachtig kleurrijke bollenvelden in het voorjaar en rond het Benedictijener klooster de abdijwinkel, kaarsenmakerij en het museum. Voor meer info zie: http://www.egmondonline.nl/
Bergen en Schoorl zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Beiden prachtig gelegen aan bos en duin en vlakbij zee. U vindt er gezelligheid, leuke boetiekjes en mooie natuur, waaronder de breedste en hoogste duinen van Nederland. Midden in Schoorl bevindt zich het klimduin, super voor de kids! Ook leuk voor groot en klein is het Zeeaquarium in Bergen aan Zee.